Moji ciljevi

Kada ste zadnji puta razmislili o svom životu, svojim ciljevima i željama?

Ukoliko odavno niste, ova bi vam vježba mogla vratiti fokus. Ima svega nekoliko koraka:

1. ZAPIŠITE GLAVNA/BITNA PODRUČJA VAŠEG ŽIVOTA. Bolje je ako ih je manje, ali napišite ih koliko god želite. Primjeri: karijera, hobiji, kuća, obitelj, komunikacija, seks, ljubavni život, razvoj vještina, brak, duhovnost, zajednica, obrazovanje, glazba, putovanja, financije, prijatelji, zabava, čitanje, odjeća, vrt, osobni razvoj, avantura, zdravlje, prehrana, sport, odnosi, pomoć drugima…

2. Napišite JEDAN MJERLJIVI CILJ za svaki aspekt koji ste izabrali. Mjerljivo znači da je opisano realno, precizno i specifično. Stavite DATUM do kada želite ispuniti svoj cilj.

3. Za svaki cilj odredite i zapišite specifične TOČKE NA PUTU, a zatim odredite koji koraci su potrebni da bi do svake od tih točaka došli. Svakako odredite jedan korak-jedna akcija, a ne grupa akcija. Na primjer, ako u području posla postavite korak: Istražiti prilike za ugostiteljstvo – to je više akcija, ne jedna. Tako nešto je više točka na putu, a ne korak. Koraci moraju biti jako specifični i jednostruki. Na primjer: razgovarati s Markom koji vodi restoran.

4. Redovito pregledavajte i prilagođavajte svoje TOČKE NA PUTU, kao i svoje CILJEVE. Odredite dan u tjednu, mjesecu i godini kada se posebno bavite razmišljanjem, analizom i evaluacijom svojih ciljeva.

 

 

ranktrackr.net