Prijatelji

Općenito budite uključeni u život svog tinejdžera, pa tako i što se tiče njegovih prijateljstava. Ohrabrujte druženja u vašoj kući, posjećivanja i proslave. Pričajte s prijateljima svog tinejdžera, iskazujte interes za njih. Provodite toliko vremena s njima koliko god Vam oni to dopuštaju. Imati ćete puno više otvorenih vrata ako ne budete kritični i ne postavljate ultimatume.

Uvijek budite empatični i pokazujte razumijevanje i toplinu za onu djecu koja nemaju povoljne obiteljske prilike i teško im je u životu.

Ako ste zaista uplašeni zbog grupe prijatelja koji ne žele imati kontakte s Vama, iako ih Vi prihvaćate i podržavajući ste roditelj, razgovarajte sa svojim tinejdžerom. Budite otvoreni u vezi sa svojim strahovima i brigama. Ako vaš tinejdžer ne pristaje na dogovor, potražite pomoć.

Najvažnije je da ne birate prijatelje svom tinejdžeru. Naređivati koga smije, a koga ne smije viđati odličan je način da izokrenete izbor u djetetovoj glavi, tako da dobra djeca postanu loša, a loša djeca super.

Ako možete suspregnuti paniku i dati svom tinejdžeru malo vremena, te ako Vam i inače ide dobro, dobra djeca će ionako vrlo brzo izgledati u očima Vašeg tinejdžera puno bolji izbor.

ranktrackr.net