Što želim od budućnosti? VJEŽBA

Nacrtajte svoju ŽIVOTNU LINIJU – na jednom kraju je rođenje, na drugom smrt. Označite te točke s POČETAK i KRAJ.  Označite crtom svako desetljeće života. Označite sa SADA gdje se upravo nalazite, sadašnjost.

Fokusirajte se na događaje kada ste imali značajan rast, osobnu transformaciju, veliki životni događaj, ostvarivali ili postigli važan cilj i neke druge događaje u životu koji su vas duboko promijenili na druge načine. Upišite ih na liniju.

Iza toga, zamislite svoj život u budućnosti, duž nacrtane linije. Koje značajne TOČKE na putu ŽELITE dosegnuti u budućnosti? Upišite ih. Neka vam u tome pomognu sljedeća pitanja:

Što bih željela postići između ___ godine i ___ godine?

Što bih voljela napraviti do ___ godine?

Što bih htjela biti do ___ godine?

Što bih htjela imati do ___ godine?

Gdje bih htjela biti do ___ godine?

Kako bih se htjela osjećati do ___ godine?

Kako bi voljela da izgleda jedan moj dan, u kojem sam sretna, svaku godinu života preda mnom?

Ovo nisu definitivne odluke niti fiksni ciljevi, opustite se i zapišite ono što želite, bez previše razmišljanja. Maštajte. Ne treba sve što želite biti razumno niti praktično. Isto tako, nemojte upisati nešto što se sigurno ne može ostvariti. Nemojte gledati samo u posao, nego i u odnose, financijska postignuća, osobni razvoj i slično.

Kada završite, možda ćete primijetiti da prošlost ima razna događanja, razne ste stvari upisali, ali budućnost je skoro posve prazna. To je samo po sebi već značajan podatak za vas.  Ljudi koji dobiju ono što žele – znaju što je to što žele.

Nemojte odmah završiti ovu vježbu, nego joj se vraćajte i nadopunjujte je. Brusite fokus na svoje želje i ciljeve, tako što ćete aktivno razmišljati o njima.

 

ranktrackr.net