Trčanje je HIT!

Trčanje je sjajna tjelovježba, neizostavni način rekreacije većine uspješnih ljudi. Trčanje poboljšava fizičko i mentalno zdravlje, pomlađuje te stabilizira osobnost i izgrađuje samopoštovanje.

Pet savjeta za ugodno trčanje

  1. Trčite polako. S noge na nogu. U trčanju je važno koliko vremenski dugo trčite, a ne koliko brzo. Pokušajte trčati pola sata ili više, tako da niste previše zadihani i da možete normalno razgovarati.
  2. Izmjenjujte trčanje i hodanje. Dok niste postigli bolju formu, trčite koliko možete (polako), a zatim se nemojte zaustavljati već hodajte, pa opet trčite, i tako naizmjence sve dok ne uhvatite pola sata do 45 minuta.
  3. Ne trčite punog želuca. Neka prođe dva sata od prethodnog obroka.
  4. Rastegnite se prije trčanja, to smanjuje mogućnost ozljede. Započnite trening brzim hodanjem, a tek onda trčite. Na kraju treninga također smanjite tempo ili hodajte, kako biste se polako vratili u normalu.
  5. Trčite u kvalitetnim tenisicama, posebno izrađenima za trčanje, kako bi Vaši zglobovi ostali zdravi. Ne trčite u pamuku (odjeća i čarape), nego u sintetičkim materijalima, jer tako nećete biti neugodno mokri tijekom cijelog treninga. Žene trebaju staviti kvalitetni sportski grudnjak.
ranktrackr.net